Di sebalik Israk Mikraj - Mohd Yusoff, Ahmad Nasir (Must Read Sdn Bhd, 2014)
Peristiwa Israk dan Mikraj mengajar kita erti tanggungjawab yang perlu dilaksanakan seperti ibadah solat, menunaikan zakat, bersedekah dan melakukan muamalat sesama manusia dengan baik kerana setiap manusia akan menerima balasan mengikut amalan dan pekerjaan yang mereka lakukan semasa hidup di dunia.