UPM dipilih MAFF, Jepun untuk laksana program kerjasama pembangunan makanan - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2015)
PUTRAJAYA, 4 Mac – Kementerian Pertanian, Perhutanan dan Perikanan (MAFF), Jepun telah memilih Fakulti Pertanian, Universiti Putra Malaysia (UPM) untuk melaksanakan program kerjasama ASEAN – Jepun di dalam mempromosikan penubuhan rantaian nilai makanan global (Global Food Value Chain, GFVC). Pemilihan UPM berdasarkan kekuatan penyelidikan dan pengajaran dalam bidang pertanian dan industri asas tani.