Rumah Melayu Jerantut, Pahang Penghulu Mukim Kelola dipindahkan ke UPM - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Universiti Putra Malaysia, 2015)
JERANTUT, 4 Feb – Muzium Warisan Melayu, Universiti Putra Malaysia (UPM) memindahkan Rumah Melayu Penghulu Mukim Kelola, Jerantut, Pahang yang berusia 91 tahun bagi melengkapkan koleksi muzium tersebut.