Tanaman padi di tanah asid sulfat bakal lonjak pulangan besar - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (http://www.upm.edu.my/berita/details/inovasitanamanpadibm, 2015)
SERDANG: Ramai pesawah padi di kawasan tanah berasid sulfat terpaksa mengambil keputusan untuk tidak meneruskan kegiatan ekonomi itu kerana penat jerih mereka tidak berbaloi lantaran hasil tuaian padi yang amat sedikit.