UPM bakal terima rumah tradisional Jerantut, Pahang berusia 90 tahun - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (Universiti Putra Malaysia, 2014)
SERDANG, 20 Nov (UPM) – Muzium Warisan Melayu, Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi (FBMK) bakal menerima Rumah Pahang untuk pemuliharaan dan penyelidikan bagi pengkaji seni bina Melayu lama.