Prof. Jayakaran bantu pengajaran guru melalui perisian Retrotex-E - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (Universiti Putra Malaysia, 2014)
SERDANG – Seorang pakar pendidikan Universiti Putra Malaysia (UPM), Prof. Dr. Jayakaran Mukundan telah mencipta beberapa perisian yang dapat membantu para guru dalam sistem pengajaran melalui perisian Retrotext-E 2.0.