Analisis pelaburan - Ramadilli Mohd, Shamsher Mohamad; Md Nassir, Annuar (Penerbit Universiti Putra Malaysia, 2002)
Analisis pelaburan menghuraikan secara mudah dan terperinci segala konsep pelaburan yang perlu difahami oleh semua lapisan pelabur dan pelajar.Buku ini dapat membimbing pelabur memahami perkara-perkara penting dalam keputusan pelaburan dan menghuraikan konsep yang dibincangkan dengan contoh-contoh yang sesuai. Buku ini mengandungi 18 bab yang dimulai dengan pengenalan konsep-konsep asas pelaburan sehingga pelaburan di pasaran modal antarabangsa. Segala perbincangan konsep dijelaskan dengan menggunakan contoh-contoh dari pasaran kewangan tempatan. Buku ini merangkumi bidang analisis pelaburan secara komprehensif dan memenuhi keperluan kursus-kursus dalam bidang perniagaan, kewangan dan perakaunan peringkat ijazah di institusi pengajian tinggi tempatan.