Memperkasa tekad keusahawanan pelajar - Lope Pihie, Zaidatol Akmaliah; Hassan, Hisyamuddin (Penerbit Universiti Putra Malaysia, 2010)
Buku Memperkas Tekad Keusahawanan Pelajar ini memaparkan beberapa hasil pembelajaran bagi setiap bab untuk memberi bimbingan kepada pembaca supaya bab tersebut mudah diikuti. Pembaca boleh mencari jawapan kepada persoalan yang dikemukakan atau isu yang dibangkitkan dengan meneliti hasil penulisan bagi setiap hasil pembelajaran yang dirancang dengan rapi, sesuai untuk meningkatkan tekad keusahawanan pelajar secara keseluruhan . Diharap buku ini dapat dijadikan bahan bacaan asas bagi pendidik keusahawanan dan juga bakal usahawan untuk memahami situasi semasa tentang perkembangan semangat keusahawanan 'generasi k' yang sedang menunggu masa untuk mengejar impian menjadi usahawan.