Pengurusan produk halal di Malaysia - Ab. Rahman, Suhaimi; Abdullah, Jafri (Penerbit Universiti Putra Malaysia, 2011)
Perkataan halal adalah satu istilah yang tidak asing lagi bagi masyarakat di Malaysia sama ada dalam kalangan umat Islam sendiri ataupun bukan Islam. Laporan akhbar tentang isu halal banyak menyedarkan masyarakat supaya lebih sensitif terutama bagi umat Islam yang sentiasa terdedah kepada benda yang haram. Selaras dengan hasrat kerajaan untuk menjadikan Malaysia sebagai hab halal global adalah perlu masyarakat memahami isu halal dengan mendalam terutama bagi mereka yang terlibat secara langsung dalam industri halal. Buku ini adalah sebagai satu usaha untuk menyebarluaskan pengetahuan dan maklumat tentang isu halal, khususnya isu halal dalam negara agar masyarakat lebih terdidik dan prihatin mengenainya. Buku ini bukan sahaja boleh dimanfaatkan oleh pelajar yang berminat untuk mengkaji dalam bidang produk halal malah pengusaha industri makanan dan juga orang awam.