Virus pada ayam mampu bunuh sel barah - Zahrom, Basir (2014)
Penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) sedang membuat kajian mendalam penggunaan Virus Penyakit Newcastle (NDV) yang terdapat pada ayam sebagai agen membunuh sel barah, sekali gus berpotensi untuk merawat penyakit pembunuh utama itu.