Penyelidik UPM naik taraf kamera gamma kepada kamera SPECT untuk diagnosis 3-D - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (Universiti Putra Malaysia, 2014)
SERDANG, 23 April (UPM) – Beberapa bahagian kamera seperti yang tertera di dalam gambar di bawah ini, sudah siap untuk dipasang kembali bagi menghasilkan sebuah kamera diagnostik pengimejan nuklear mudah alih untuk mengesan kanser payudara.