Konsep hubungan etnik - Lee, Yok Fee (Oxford Fajar, 2013)
Bab ini merangkumi konsep-konsep yang asas dan penting dalam pengetahuan hubungan etnik. Konsep-konsep asas tersebut dibincangkan dalam dua bahangian yang utama, iaitu masyarakat dan interaksi. Selain itu, bab ini turut menghuraikan betapa pentingnya pengetahuan hubungan etnik dalam konteks Malaysia