Kolej Risda Bertaraf Universiti - Berita Mingguan, (2008)
Kolej Risda akan dinaiktaraf menjadi kolej universiti yang menawarkan sijil dan diploma pertaniannya sendiri yang lebih relevan dengan revolusi pertanian selain memenuhi kehendak pasaran semasa dalam tempoh dua tahun akan datang.