Jaminan pastikan IPT Dapat Dana Penyelidikan - Berita Mingguan, Mona Ahmad (2008)
Hasil penyelidikan di negara ini mempunyai potensi besar untuk dikomersialkan hingga ke peringkat antarabangsa. Namun begitu, setakay ini, Malaysia hanya menkomersialkan 3.5 peratus daripada hasil penyelidikan berbanding 10 peratus di peringkat antarabangsa.