UPM tubuh Akademi Suakn bantu atlit - Berita Harian, Mohd Feroz Abu Bakar (2003)
Universiti Putra Malaysia (UPM) menubuhkan Akademi Sukan bagi meningkatkan penggunaan unsur sains dan teknologi (S&T) bagi membantu membangunkan sukan negara ke tahap antarabangsa.