UPM Giat Terokai Bidang Penyelidikan - Anugerah Penyelidika Cemerlang beri pengiktirafan kepada ahli akademik - Berita Mingguan, (2008)
MOTO inspirasi Berilmu Berbakti mencerminkan komitmen UPM yang tinggi untuk terus memberi sumbangan kepada penerokaan ilmu dan kemajuan manusia serta pembentukan kekayaan dan pembangunan negara.