Raih Angerah Pnegurusan Terbaik - Berita Mingguan (2008)
Universiti Putra Malaysia (UPM) diiktiraf oragnisasi paling berjaya dalam pengurusan harta intelek apabila memenangi kategori Organisasi Anugerah Harta Intelek Ngera 2008, sekali gus menerima hadiah wang tunai RM30,000, piala dan sijil.