UPM tubuh akademi sukan - Metro Ahad, Norainon Othman (2003)
Universiti Putra Malaysia (UPM) menubuhkan Akademi Sukan yang akan beroperasi mulai 1 Januari depan dalam usaha menambahkan bilangan tenaga profesional dan ahli sukan terlatih.