UPM muncul naib juara bola sepak pantai - Harian Metro, Malik Muhamad (2003)
Walaupun pada awlnya diramal sebagai pasukan belasahan berdasarkan pengalaman cetek, pemain Universiti Putra Malaysia (UPM), Serdang mencipta kejutan muncul naib juara Kejohanan Bola Sepak Pantai Tertutup, anjuran Persatuan Mahasiswa Terengganu (PERMATA), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) di Pantai Batu Buruk, baru-baru ini.