10,000 pelajar baru - Harian Metro, Siti Fatimah Hassan (2006)
Universiti Putra Malaysia (UPM) berhasrat mengambil sekurang-kurangnya 10,000 siswazah baru menjelang 2010 bagi pengajian peringkat ijazah lanjutan yang ditawarkan di universiti berkenaan.