Ikrar pelajar baru - Harian Metro, Idris Musa (2003)
Seramai 220 pelajar baru Universiti Putra Malaysia (UPM) melafazkan ikrar untuk mematuhi segala peraturan di hadapan Naib Canselor sempena Program Minggu Suaikenal di Kolej Kelima, universiti itu, semalam.