Saintis Alam Sekitar Tangani Isu Pencemaran - Utusan Malaysia, Mohammad Yasir Jaafar (2008)
Perkembagan pembangunan datang dengan harganya, secara jelas ini dapat diperhatikan apabila alam semulajadi semakin terjejas dan terancam akibat aktiviti pembangunan yang dilakukan oleh manusia itu sendiri.