Pemanasan Global Cetus Krisis Makanan - Utusan Malaysia, Laupa Junus (2008)
Antara masalah kritikal apabila manusia dberdepan dengan masalah cuaca dan persekitaran ialah bagaiman menghasilkan makanan berasaskan pertanian pada jumlah yang banyak dan dalam masa yang ditetapkan.