Sains Iktiraf Kaedah Sembelih Islam - Utusan Malaysia, W. Rahimah Draman (2008)
Sedaplah, apa yang kita makan, minum dan guna pakai setiap hari sepanjang hidup akan mencorakkan amalan dalam buday, moral, sosial dan akhlak hidup serta tahap insan seseorang.