Bangi Bakal Jadi Bandar Ilmu - Utusan Malaysia, (2008)
Daerah Bangi telah dipilih oleh Kerajaan Selangor sebagai perintis kepada pelaksanaan projek Bandar Ilmu yang bakal menjadikannya sebagai pusat pengajian serta penyelidikan utama di negeri ini.