Dr. Kaw sedia tunjuk ijazah PhD - Harian Metro, (2004)
Calon Barisan Nasional (BN) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kinrara, Dr. Kaw Cheong Wei mencabar mana-mana pihak yang mempertikaikan kelayakkan akademik yang membawa kepada gelaran doktor di pangkal namanya supaya berjumpa sendiri dengannya.