Kolej Shahputra perkenal lapan kursus baru - Berita Harian, (2008)
Kolej Shah Putra memperkenalkan lapan program baru peringkat diploma dan ijazah yang dilaksanakan dengan kerjasama Universiti Teknologi Mara (UiTM), Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dan Universiti Putra Malaysia (UPM), tahun ini.