Profesor Gary J Confenssore berkongsi ilmu dengan warga UPM - Berita Harian, Basir Zahrom (2008)
Universiti Putra Malaysia, baru-baru ini mengadakan syarahan terbuka yang disampaikan Profesor Emeritus George Washington University, Amerika Syarikat, Prof Gary J Confenssore.