Kolej Risda tambah kursus - Harian Metro (2008)
Menyedari betapa pentingnya sektor pertanian pembangunan negara. Kolej Risda menyediakan peluang melanjutkan pelajaran di bidang pertanian iaitu Diploma Pertanian dengan kerjasama universiti Putra Malaysia (UPM), Diploma Pengurusan Ladang (UiTM) dan program Pra Diploma Sains ditawarkan sebagai 'feeder' kepada program Diploma Pengurusan Ladang.