Rafflesia Kedua Terbesar Dunia Ditemui Di Lojing - Utusan Malaysia, (2008)
Ekspedisi Saintifik Institusi Pengajian Tinggi Awam menemui spesies bunga pakma atau nama saintifiknya Rafilesia gambar yang tercantik dan kedua terbesar dunia di kawasan Tanah Tinggi Lojing dekat sini.