Kolej RISDA pemangkin pendidikan dalam pertanian - Utusan Malaysia, (2009)
Kolej Risda adalah satu-satunya institut pengajian tinggi swasta (IPTS) yang menjalankan kursus pertanian di peringkat diploma dengan matlamat menaiktaraf dan meningkatkan kualiti pendidikan disamping melahirkan lebih ramai tenaga mahir dan separuh mahir di dalam bidang pertanian.