Kikis fobia derma organ (tak berkenaan upm) - Utusan Malaysia, Mohd. Radzi Mohd. Zain (2009)
Islam membawa mesej universal dengan cinta, kasih sayang dan mengambil berat terhadap semua penghuni dunia ini. Oleh sebab itu, kita diharuskan mendermakan organ kepada mereka yang memerlukan. Pendermaan ini tidak terhad kepada sesama Muslim malah ia juga boleh dilakukan kepada yang bukan Islam.