UPM jadi peneraju usaha perangi penyakit berjangkit dan wabak - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (Universiti Putra Malaysia, 2014)
SERDANG, 12 Feb (UPM) – Universiti Putra Malaysia (UPM) kini memainkan peranan sebagai pusat penyelasaran negara (NCO) untuk One Health University Network (MyOHUN) bagi universiti di Malaysia dan di rantau ini dalam usaha memerangi penyakit berjangkit dan wabak.