Inovasi Paddy-Gis : UPM hasil teknologi moden pengurusan tanaman padi secara berkesan melalui ICT - Berita Harian, Kahirina Yasin (2009)
Perkembangan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) yang kini menguasai dunia membawa kepada penyaluran maklumat canggih, bukan saja bidang pendidikan dan ekonomi malah pertanian.