Anemia ancam janin - Harian Metro, Norlaila Hamima Jamaluddin (2009)
Kekurangan darah bukan saja menyebabkan keletihan tetapi ia juga boleh mengakibatkan keguguran, mudah mendapat jangkitan dan bersalin tidak cukup bulan.