Prof. Dr. Mohd. Azmi Mohd Lila dilantik TNC (Penyelidikan dan Inovasi) UPM - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (Universiti Putra Malaysia, 2014)
SERDANG – Prof. Dr. Mohd. Azmi Mohd Lila dilantik sebagai Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan inovasi) Universiti Putra Malaysia (UPM) selama tiga tahun mulai 1 Januari 2014 hingga 31 Disember 2016.