UPM jalin kerjasama penyelidikan mikroorganisma dengan WDCM China - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (Universiti Putra Malaysia, 2013)
SERDANG, 16 Dis (UPM) – Universiti Putra Malaysia (UPM) dan WFCC-MIRCEN World Data Centre for Microorganisms (WDCM), China menjalin kerjasama penyelidikan mikroorganisma untuk meningkat peranan UPM sebagai sebuah entiti koleksi kultur mikrob di dalam dan di luar negara.