Rumah tradisional Melayu Perak ‘berhijrah’ ke UPM - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (Universiti Putra Malaysia, 2013)
SERDANG – Apabila anda menyusuri jalan masuk utama ke Universiti Putra Malaysia (UPM), pasti terlihat indahnya tersergam sebuah rumah Melayu tradisional bersebelahan Sanggar Bahasa, Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi.