Saintis UPM temui rahsia penawar herba kuno Iran cegah barah hati - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (Universiti Putra Malaysia, 2013)
SERDANG, 3 Dis (UPM) – Seorang saintis Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya merungkai rahsia perubatan kuno Iran berkaitan penggunaan buah ‘berberi’ dan kini menghasilkan minuman kesihatan yang kaya dengan bahan antioksidan serta baik untuk hati.