Penyelidik UPM cipta mesin mengurangkan kehilangan minyak kelapa sawit di proses - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (Universiti Putra Malaysia, 2013)
SERDANG, 26 November – Penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya mencipta teknologi Robo-Rest iaitu teknologi pensterilan (peleraian) dengan menggunakan tekanan wap tinggi untuk mengurangkan kehilangan minyak kelapa sawit melibatkan kerugian berjuta ringgit.