Iqbal Saripan juara National Young Scientist Award 2013 - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (Universiti Putra Malaysia, 2013)
KUALA LUMPUR, 14 November 2013 – Prof. Madya Dr. Iqbal Saripan dinobatkan sebagai juara kategori National Young Scientist Award 2013 (Anugerah Saintis Muda Negara) mengalahkan dua lagi finalis yang masing-masing dari Universiti Malaysia Perlis dan Universiti Malaya pada malam penganugerahan Gala Night World Innovation Forum Kuala Lumpur (WIF-KL) 2013.