Kolej Risda rintis kerjaya - Harian Metro, (2009)
Sebagai institusi pengajian tinggi swasta (IPTS), Kolej Risda membantu membangunkan modal insan dalam sektor pertanian dan perladangan melalui kursus yang ditawarkan.