Kerjasama sains UPM dan Universiti Tokyo. - Utusan Malaysia, (2009)
UNIVERSITI Putra Malaysia (UPM) dan Ocean Research Institute (ORI), The University of Tokyo Jepun mengadakan penyelidikan bersama dan pertukaran penyelidik dalam bidang kimia, fizik dan biologi.