Kolej Shahputra tubuh SIDC - Berita Harian, Nasuha Badrul Huzaini (2009)
Kolej Shahputra buat kali pertamanya mencatat sejarah tersendiri dengan penubuhan Shahputra Inovation & Design Centre (SIDC) sekali gus menampakkan kesungguhan pensyarah dan pelajar memajukan diri ke arah kecemerlangan.