Pendekatan didik hibur dari aspek falsafah dan sejarah - Omar, Siti Zobidah; Hassan, Md. Salleh; Muda, Mariah (Penerbit Universiti Putra Malaysia, 2012)
Artikel ini membincangkan pengenai pendekatan didik hibur dari aspek falsafah dan sejarahnya. Strategi didik-hibur adalah satu proses merancang dan melaksanakan mesej media massa bagi tujuan mendidik dan menghibur, dalam usaha untuk meningkatkan pengetahuan audien tentang isu-isu yang penting dalam masyarakat.