Bidang sastera dan budaya etika dakwah dalam pementasan drama sirih bertepuk pinang menari karya Noordin Hassan - Abd Rahman, Samsina; Husin, Fazilah (Penerbit Universiti Putra Malaysia, 2012)
Kajian ini membincangkan tentang etika dakwah dalam drama karya Noordin Hassan. Pengkaji menjelaskan penyebaran dakwah yang betul memerlukan tatacara dan etika yang betul. agar tidak terkeluar daripada landasan syariat. Hasil kajian menunjukkan adanya pencemaran etika dakwah dalam pementasan drama karya Noordin Hassan.