Kredibiliti maklumat sebagai faktor antesedan yang mempengaruhi tanggapan pengguna dalam model penerimagunaan maklumat berkaitan Islam di internet - Omar, Siti Zobidah; Bolong, Jusang; Ishak, Mohd. Sobhi; Abu Hassan, Musa; Abd. Ghani, Zulkiple (Pusat Pengajian Media dan Komunkasi, UKM, 2012)
Kajian mengenai kredibilit maklumat sebagai faktor antesedan dalam penerimaan maklumat berkaitan islam di Internet.