Aplikasi strategi samudera biru dan komunikasi pengurusan dalam industri pelancongan di Malaysia : satu kerangka konseptual. - Selamat, Muhd Rosli; Yazid, Ahmad Shukri (Penerbit Universiti Putra Malaysia, 2012)
Aplikasi strategi samudera biru dalam industri pelancongan merupakan pendekatan strategik dan bersinergi yang dapat meningkatkan pembangunan industri berkenaan di Malaysia. Melalui ketrampilan berkomunikasi pihak pengurusan dapat melonjakkan pasaran industri pelancongan di Malaysia ke peringkat global dan terus membantu negara menjadi tumpuan pelancong antarabangsaa yang terus meningkat sejak tahun 2003.