Penyelidik UPM cipta Pempastur jimat tenaga - Utusan Malaysia, (2009)
Sekumpulan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya mencipta mesin pempastur untuk memproses makanan yang menjimatkan tenaga bagi industri minuman dan makanan melalui alat pemanasan ohmik.