Suksis diberi keutamaan : diserap sebagai inspektor polis jika berminat - Harian Metro, Syarifah Dayana Syed Bakri (2009)
SERDANG : Pelajar institusi pengajian tinggi (IPT) yang mengikuti program kokurikulum sebagai anggota Kor Sukarelawan Polis Siswa/Siswi (Suksis) diber keutamaan menjawat jawatan inspektor dalam Polis Diraja Malaysia jika mereka memilih menyertai pasukan itu.